n. 500g hirven sisäpaistia paloina
n. 200g pekonia
2 sipulia
1 valkosipuli
tölkki olutta
vettä
voita
5 perunaa
2 porkkanaa
1 nauris
pieni kourallinen mustapippureita
5 laakerinlehteä
suolaa
 

Hirvipata on muunnelma kotikokki.netin Krapulapäivän hirvipadasta. Jätimme pois hillosipulit ja lisäilimme vähän pupunruokaa raskaiden lihojen lisäksi, nauriita löytyi valmiina jääkaapista, muut ovatkin perus patajuureksia. Padan valmistuksessa on kaksi tärkeää asiaa; hyvä pata ja kyllin pitkä hautumisaika. Pekoni, sipulit ja lihat ruskistetaan erissä ja kaadetaan odottamaan pataan, voita voi käyttää oman mieltymyksen mukaan, mutta omissa ohjeissa joka pannulliseen pieni köntsä lisää. Tölkki olutta, porkkanat ja nauriit, sekä mausteet, lopuksi sen verran oluttölkissä tai paistinpannulla huuhdottua vettä, että lihat peittyvät.
Kahden tunnin päästä pataa voi vilkuilla, käännellä vähän ja heittää sekaan perunat. Vielä yksi tunti ja ruoka on valmista.