150g voita
5dl maitoa
2pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1,5dl sokeria
2tl jauhettua kardemummaa
n. 14dl jauhoja

Voiteluun:
1 muna
raesokeria

 

Pullataikina tällä kertaa kuivahiivalla. Voi kannattaa ottaa pehmiämään ajoissa, sitä voi hieman sulattaakin mikrossa. Laita astiaan hiiva, sokeri, suola ja hieman jauhoja, lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja pistä sekaisin. Taikinaan voi huoleti sekoittaa n. 10dl jauhoja ennen voin/voisulan lisäämistä, käsin vaivaamalla saa kuohkeimman taikinan. Kun taikina irtoaa astian reunoista, sormista ja on kuitenkin hieman löysää, sen voi laittaa kohoamaan.
Voisilmäpullien kohdalla tarvitsee vain pyöritellä pyöreitä pullia, painaa teelusikallinen voita keskelle ja sulkea huolella. Päälle muna ja raesokeri. Uuniin lämpöä 225c ja aikaa 10min (tai kunnes alkaa tulla väriä pintaan).