täysjyväsämpylät
pakasteristikkoperunat

Pihvit:
600g jauhelihaa
1 muna
pieni kourallinen korppujauhoja
valkopippuria
suolaa
paprikajauhetta
chiliä

Muut täytteet:
salaattia
majoneesia
hampurilaiskastiketta
ketsuppia
Dijon-sinappia
pekoni-/sipulipaistos
fetaa

Jauhelihan on hyvä antaa lämmetä hetki pöydällä, etteivät kädet jäädy. Normaalisti meillä lyödään liha kulhon pohjalle, päälle muut ainekset ja sitten vain survotaan nyrkein kunnolliseksi taikinaksi. Sipulit jätetään hampurilaispihveistä usein pois jo siitä syystä, että pihvi pysyy paremmin koossa näin. Tällä kertaa liha kypsytettiin uunissa, 200 °c ja pihvin paksuudesta riippuen 15-20min. Samalla ehti silpoa muut täytteet, sekä paistaa pekonin ja täytteeksi tulevat sipulit.

Hampurilaistarkoituksiin varsinaisesti varatut sämpylät olivat päässeet kosteassa tilassa homehtumaan. Koska kaupat olivat kiinni, piti käydä Hesburgerissa ostamassa neljä (4) sämpylää ilman täytteitä. Myivät.