kukkakaali
puolikas parsakaali
sokeriherneitä
4 perunaa
lanttu
2 porkkanaa
pala selleriä
purjosipulia

lihaliemikuutio
persilja
chilijauhe
suola
mustapippuri (rouhe tai kokonaiset)
ranskalaiset yrtit -maustesekoitus
paprikajauhe
soijakastike



Kukkakaalikeitto sai hieman lisämakua eiliseltä jääneistä wokkiaineksista, muuten kyseessä onkin melko perinteinen kasviskeitto. Kasvisliemikuutiot olivat loppu, joten tuli käytettyä lihasellaista.

Kattila kannattaa olla hieman suurempi ja täyttää n. puolilleen tai vähän alle. Veden kiehuessa keittäminen kannattaa aloittaa perunoista, lantusta, porkkanasta ja selleristä. Odotellessa voi pilkkoa lyhyemmän ajan vaativan kukkakaalin, parsakaalin, sokeriherneet ja purjosipulin. Maustaminen on aina fiilispohjaista, eikä määriä tule kirjoitettua ylös, mutta perusohjeena kasviskeitto vaatii hieman vahvemmat ja yrttipitoisemmat mausteet kuin lihakeitot.
Kun juurekset ovat keittyneet 15min, voi heittää loput ainekset sekaan ja jatkaa keittelyä kunnes kukkakaali on hieman pehmennyt (tavallisesti n. 15min).